onsdag 28 januari 2009

Lättja

Lathet är ett ord med oförtjänt dåligt rykte, tycker Mellanpojken 14 år. För vad lathet handlar om är trötthet, brist på motivation eller till och med depression, och det kan man ju inte lasta personen i fråga för, menar han.

Kanske pubertet också ryms i ordet, tänker jag tyst för mig själv.

Men det kommer att bli en ändring! hävdar han. En dag kommer lathet att bli en accepterad ursäkt, en förklaring som folk visar förståelse för! Vänta bara!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det där är en sund son. Bara så att du vet! :)

Isabella sa...

Ska försöka påminna mig om det när diskhögen växer när det är hans tur att diska... :-)

Katarina Gäddnäs sa...

Hej!
jag har nu självsvåldigt (så heter det väl inte?) igångsatt ett projekt närbesläktat till en själslig hälsa kalender. Jag gjorde det inspirerad av en dokumentär om kungariket Bhutan.
Gå in och titta på www.bruttonationallycka.blogspot.com. När jag gjorde det så tänkte jag faktiskt inte alls på lyckokalenderidén, men den malde säkert i bakhuvudet. Ni får gärna medverka anonymt eller under era riktiga namn. Planen är att det skall bli en bok som kommer ut som en årrapport från ministeriet för bruttonationallycka.

Anonym sa...

Du kan fråga mig allt om lättja.
Jag är expert!
Jag skulle kunna doktorera i ämnet :)
Öket

Isabella sa...

Kat: Ja! Vilken bra idé! Hoppas många nappar! Jag ska lobba för den.

Öket: DU?! Det har jag svårt att tro. Kanske du "disponerar tiden på annat sätt" eller "prioriterar". :-) Såg du förresten Katarinas upprop ovan? Gå med, vetja! Skicka in nåt!

Katarina Gäddnäs sa...

Ja Cockie, jag tänkte du skulle bli ordförande för åtgärdsdelegationen för förhindrandet av sänkt BNL eller andre statsrådssekreterare.
Tyvärr har ministerposten tillsatts redan. jag hittade en så perfekt kandidat som råkar vara en av våra gemensamma favoritpoeter.
Kom igen! Visst kommer du med!
ALLA borde vara med. Öket också!

Isabella sa...

Jag gissade att det var hon! Perfekt! Är gärna ordf. för åtgärdsdelegationen. Självklart vill jag gå med! Ska bli spännande att se vart det leder!