måndag 5 juli 2010

Det bästa av två världar

Det rådde fotbollsyra i Stockholm. Folkvimmel, jubel och gemenskap dygnet runt. Byggarn satt i kvällssolen och väntade på hämtmaten han beställt. Två kvinnor kom och slog sig i slang med honom. Den ena gav honom en puss på kinden innan hon gick. Den pussen gjorde mannen gott, det märktes på hans spelade nonchalans när han kom hem och berättade för frun.

Jag längtar ut på landet. Landetlandet. Landet utan glassbilar, tvättmaskiner och telefontider. Landet med veranda, Alfapet, vitt vin och systrar. Kissa-i-gräset-landet. Fika-på-bryggan-landet. Tvätta-håret-i-regnvatten-landet. Eller för all del strunta-i-att-tvätta-håret-landet. Det skulle göra mig gott.

3 kommentarer:

Nina/Stjärnkraft sa...

Men bor ni inte på landet..? *förvirrad* Minus bryggan då. Annars kan jag berätta att jag hittat ett strunta-i-att-tvätta-håret-ställe i stan! ;o)

Så fint att Byggarn och du har ett sånt äktenskap att han kommer hem och berättar om en kindpuss du annars aldrig skulle haft en aning om! ska det vara!

Isabella sa...

Stjärnkraft: Jo, man kan väl säga att vi bor på landet, även om vi har grannar, asfalt och tung trafik utanför husknuten. Fusklandet. Riktiga landet ligger i skärgården. Vid vattnet. Utan synliga grannar. :-)

Jo, lite måste man få känna att dragningskraften finns kvar även utanför äktenskapet. Bara få veta att den finns där liksom. :-)

Felli sa...

Hihi! Pappa fick en liten puss! Nu är han stolt! =D