torsdag 27 november 2008

Inbäddad

Sovmorgon. Huset inbäddat i snö. Jag inbäddad i dun. Något kittlade i mina ögonfransar. Försiktigt öppnade jag ögonen... En mus! En mörkbrun en med små pepparkornsögon. Jag vände mig snabbt åt sidan, slet åt mig telefonen och ringde Byggarn. Irrationellt, jag vet. Vad skulle han göra? Köra hem från jobbet i ilfart och schasa bort musen? Det kändes i alla fall lite bättre efter att jag fått höra honom säga "Oj då!" och "Usch då!"

Vad pallrig jag är!

7 kommentarer:

Kontakt sa...

Jag har också sett musen, ganska så söt men också lite läskig. När jag såg musen var jag i vardags rummet och tittade på tv, då hörde jag att det prasslade, då tittade jag på golvet och såg musen springa in i väggen.

Isabella sa...

Tycker du vi ska gillra en fälla i kväll?

Kontakt sa...

Jo, jag tycker att vi kan göra en fälla! Förra gången fick vi musen direkt i fällan, jag hoppas att vi går det igen.

Isabella sa...

Ja, det var den musen som sprang i mitt hår! Varför ska alla möss på mig hela tiden?!

Edit sa...

Jag ringde också min man då katten kastade en död ekorre på köksgolvet för ett par år sedan. Inte kunde ju han komma och ta bort den, och inte kunde jag låta den ligga kvar hela dagen. Men det kändes bättre att ropa ut ärendet i luren.

Isabella sa...

Ja, det är det man behöver. Ropa ut sin frustration emellanåt. Man kräver liksom inte att de ska fixa allt åt en för det. :-)

Katarina Gäddnäs sa...

Åhh härligt att höra! Jag är arg på mig själv, har inte sovit på tre-fyra nätter då jag bara lyssnat efter råttan. (Jo det VAR en riktig soptippsråtta) som springer in och ut ur vårt sovrum efter kl 2 på nätterna. I natt då maken var hemma sprang den inte...
13-års dottern mötte henne mitt på vita vardagsrumsgolvet i lördagsnatt. Hon skrek och pulsen var så hög så hon fick sova på makens tomma plats. Jag drog bara igen dörren om oss, men de tar ju sig in överallt... De är ju söta, men jag Vill Inte Ha Dem i Sängen!!!