måndag 28 april 2008

Hägrar och svanar

Det var iskallt på stranden idag. Hägern Hugo verkade lätt förvirrad. Han tvekade lite. Det gör inte vi. På torsdag den 1 maj packar vi in oss i bilen hela familjen och drar iväg till Frankrike.

På vägen ska vi träffa vänner och släktingar, vi ska gå på tivoli och motorcykelmuseum, äta grodlår och tjock ärtsoppa, vi ska bo på mysiga bondgårdar och sunkiga hotell. Vi ska säga "Mange tak!", "Danke schön!", "Bedankt!" och "Merci beaucoup!".

Vi ska äta mackor och klotta i bilen, skälla lite på varandra, stanna och äta lunch i nån mysig avkrok. Fotografera. Filma. Vi ska gå i affärer och på kaféer. Vi ska läsa böcker och skriva dagbok. Kanske till och med blogga lite.

Det kommer att kännas skönt att kunna tanka etanol igen. (Önskar dock Svanen-märkning på detta omtvistade bränsle.)

Jag är glad att jag hunnit välkomna både vitsippor och gullvivor innan vi far. Hoppas de är kvar när vi kommer tillbaka den 17 maj. Löven lär i alla fall ha spruckit ut på lönnarna och björkarna.

6 kommentarer:

Katarina Gäddnäs sa...

Ja, grattis igen och igen i efterskott och lycklig resa om vi inte strålar ihop på Uffe på berget på valborgsmäss, fast maybe you don´t do that anymore. Ufe på berget och stigs aooandet och manskör och korv och ballonger. För mig är det evigt, evigt förknippat med valborgsmässoafton.
kram och kör försiktigt!
Kat

Anonym sa...

Hoppas att er resa blir precis som ni vill ha den!

Lise-Lott sa...

Nu är du där på riktigt , hoppas du hunnit öva på att skriva siffran 4. Den är ju ganska vacker och lite vuxnare än 3:or...Hoppas ni får en underbar resa som ger många glada stunder.

Isabella sa...

Kat: Tack igen! Kanhända ses vi på UPB, det beror på om vi har packningen på grej. Jo, UPB är väldigt mycket Valborg för mig också.

Santha: Tack! Vi tror den blir just så som vi vill ha den.

Lise-Lott: 444..., 40, 40! Måste öva lite mer. Har du börjat blogga?! Jag kom inte in på din länk.

Lise-Lott sa...

ja och så är ju fyror mer mångsidiga också ,det har väl med mognaden att göra. Nej jag har inte nån egen blogg, kanske ett framtida projekt...

Anonym sa...

Livet efter fyrtio är...

...helt ok faktiskt!