måndag 23 mars 2009

Twilight Zone

Stora O placerar sömnigt en Tumme Lisa-version av sig själv vid mobiltelefonen på nattduksbordet. Den lilla har i uppdrag att stänga av väckningssignalen när den sätter igång. Men mini-O sköter inte sitt jobb. Stora O vaknar av en liten röst som ropar "Hallååå! Hallååå!" Där sitter den lilla på telefonen, dinglar nonchalant med benen och tycker att stora O själv kan stänga av.

Felli ligger gömd under en soffa hos ett elakt troll. I handen har hon pappas näsa som trollet stulit. Nu ska hon bara ta sig hem utan att bli upptäckt. När trollet lufsar ut i köket för att laga mat passar hon på...

Mellanpojken tittar ut genom fönstret. Där borta på ängen står Frankensteins monster i grön hatt med en instucken blomma. Han blir intervjuad. Någon håller fram en mikrofon och frågar: "Hur känns det nu när du blivit snäll?" Monstret tänker en stund och svarar: "Tja..."

Felli springer.

En liten röst ropar "Hallååå!"

Plötsligt börjar bilden av Frankensteins monster snurra och fastnar slutligen som en projicerad ruta på väggen i Mellanpojken rum. En lugn berättarröst säger: "Och här tar din dröm slut."

Jag tycker om att höra barnen berätta om sina drömmar.

Inga kommentarer: