Syrensaften blev himmelskt god! Jag vågade knappt tro att den skulle få vare sig färg eller smak, på sin höjd en lätt parfymerad doft, men här är den nu klarröd och grann, med en syrlig smak som påminner om lingon, rabarber och grapefrukt. En del saft, tre delar vatten är lagom.
5 kommentarer:
Det ser ut som något man kommer minnas från sin barndom när man är vuxen.
Bäst att dokumentera. Jag är en sån mamma som nästan aldrig bakar, syltar och saftar, så de få gånger jag gör det brukar jag säga till barnen: "Kom ihåg det här, barn! Minns hur er mamma stod i förkläde och bakade pepparkakor med er..." ;-)
Undrar vad som händer med färgen om man tar vita syréner? Vilka goda flaskor förresten.
Vore intressant att prova med vita syrener. Flaskorna har jag haft undangömda i flera år efter att ha tröttnat på att ha dem som prydnadsflaskor. Nu kom jag äntligen på vad jag skulle ha dem till - syrensaft! :-)
Var faktiskt nyfiken och glad för att det blev gott- kunde inte riktigt tro att syren skulle SMAKA bra trots eller pga just den goda doften
Skicka en kommentar