När vi kom hem gjorde jag syrensaft enligt ett recept jag hittat på bloggen Livet på en gård. Om fem dygn är saften klar.
Syrensaft60 blomklasar (lila bondsyren)
1,2 kg socker
50 g vinsyra
1 citron
1,5 liter vatten
Tvätta rent blommorna i kallt vatten. Lägg blommor, socker och vinsyra i en hink. Häll över det kokade vattnet. Tillsätt rivet citronskal och saften av citronen. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila och häll upp på flaska.
6 kommentarer:
Berätta gärna hur saften smakar! Och vilken färg den får. Behålls månne den syrenlila färgen?
Mums!!! Har aldrig smakat syrénsaft, det låter dock förförande gott.
...och nu har jag länkat hit, hoppas ok!
Johanna: Jag lovar att rapportera. Har hört både positiva och negativa omdömen.
Sofia: Det är bara hedrande att du länkat hit! :-)
För mig spelar det ingen roll hur det smakar, bara idén som sådan är vacker nog.
Ja, visst är den! Och saften som sådan, när solljuset silas genom flaskan.
Skicka en kommentar