söndag 24 februari 2008

Författare om mod

Om du vill veta vad en del av årets litteraturdagsförfattare har att säga om mod, kan du gå in på Kulturportalen och läsa.

Vad är mod för dig?

11 kommentarer:

Kontakt sa...

Mod för mej är att ibland att säga nej till någån man inte riktigt känner.

Isabella sa...

Ja, det är modigt! Jag tycker att du är modig med allt möjligt, min gullskrutta!

Anonym sa...

MEN VAD HAR HÄNT MED DIN GAMLA BLOGG??? Den verkar ha FÖRSVUNNIT!
Är det du själv som har suddat ut dej? Jag är lite rädd nu!

Poetcarina

Isabella sa...

Ja, jag har suddat lite. Drabbades av självkritik och tänkte att blogginlägg kanske är något av färskvara. Sparade Bön för Östersjön här i marginalen, men tror inte jag har rätt radbrytningar. Kan du maila den till mig, så jag får radbrytningarna rätt? :-)

Anonym sa...

Som en kontrast till lilla Fellis fina definition så citerar jag fritt Sokrates som menade att man måste förena mod med uthållighet, men mod och uthållighet är bara "delirium" om det inte också förenas med kunskap, en medvetenhet om gott och ont. Hm? IV

Anonym sa...

Mod, för mig, är att göra sådant man inte riktigt vågar. Att göra ändå, att våga möta sina rädslor och utmana dem eller i alla fall umgås med dem :)
Spraket

Anonym sa...

Hej! Jag läste just Maja Lundgrens bok "Myggor och tigrar", som var så på tapeten förra året. Har hon alls varit aktuell för litteraturdagarna i år? Hennes roman skulle ju verkligen kunna betraktas som ett prov på mod.

För övrigt roligt att läsa din blogg, det känns nästan som att du "släpper loss" lite mer här än på ÅT-bloggen!

hälsningar från en av dina läsare

Marina sa...

Fräsch och luftig känsla över bloggarna här. Fick själv lust att fixa till en. Jag trodde ett tag att jag lurat dig att göra något tokigt med din gamla blogg och så var det du själv som raderar. Jag drar en suck av lättnad.

Isabella sa...

IV: Hm ja. Men jag undrar om det inte finns en del instinkt eller magkänsla i modbegreppet? Eller finns modet/etiken mer förankrad i förnuftet än i magkänslan?

Spraket: Ja, mod och rädsla hänger nära samman. Det är inte svårt att vara modig om man inte är rädd, som Tove Jansson sa.

En av mina läsare: Ja, Maja Lundgren var nog en av de första vi frågade, men hon kunde inte komma. Hon hade passat bra in.

Roligt att du gillar min blogg. Ja, det kan nog hända att jag tar ut svängarna lite mer här. Omedvetet i så fall.

Marina: Kul att du provar på den här bloggvärlden! Då kan du som är hemma på IT luska ut saker och ting som jag inte vågar mig på... Den verkar ju ha både för- och nackdelar. Layoutmöjligheterna är viktiga för mig. Men sen det där med att nå läsarna är jag inte riktigt på det klara med hur man gör här.

Kontakt sa...

Mod, det kan vara så myke olika saker för alla.

Isabella sa...

Ja, det är nog så. :-)