fredag 8 oktober 2010

Projektdag på gammelgård

Klockan är 01.21 på natten. Vi har haft projektdag här på gammelgård för att förbereda pappas respektive morfars 70-årsdag. Mina systrar och jag har skrivit nidvisor och hyllningssånger. Hans sju barnbarn i åldrarna 0-18 har gjort handavtryck på en stor ritad tårta. Fingrarna är tända tårtljus - sammanlagt 70 stycken.

Vi har fotograferat barnaskaran framför huset. Och ramat in bilden med passepartout. Märkligt hur svårt det var att hitta ett foto där alla ungar var skarpa, glada och synliga. Ändå var vi två fotografer som knäppte oupphörligt i tjugo minuter. Nu är det bara lite matlagning och sångövning kvar.

Det är kärt besvär för en älskad pappa och morfar.

5 kommentarer:

Stjärnkraft sa...

Svårt att ta in att Ulven fyller 70 bast ... Både han och mor din är avundsvärt unga för sina år; var glad för dina gener ;o) Och du, hälsa och gratta från mig om du kommer ihåg i all firarvillervalla!

Paul sa...

Mina varmaste lyckönskningar till gammelulven! Du kan framföra en hälsning på swahili som jag är övertygad om att han kommer ihåg: "Amekuja mwogosi"!

Isebell Novell sa...

Fotot: Den gamle och havet...
Hoppas han och ni får en härlig fest, fast det vet jag att ni får. (skulle vara kul att ta del av de där nidvisorna...)

Kraxpelax sa...

HIV: Största möjliga tyssssssstnad...

Isabella sa...

Stjärnkraft: Jo, nog är han frisk och vigulant för sin ålder, far min. Han ömsom dansade, ömsom stod på ena knät vid något av borden.

Mamma hälsade förresten (jag glömde typiskt nog hälsa jubilaren själv...).

Paul: Tusen tack å pappas vägnar. Jag minns mycket väl er swahilisång! Hoppas få höra den igen någon gång.

Isebell Novell: Ja, den rubriken hade passat bättre till bilden. Festen blev mycket lyckad. Och nidvisorna lockade fram både tårar och skratt.