måndag 4 oktober 2010

Ett körsbär

Tack, Stjärnkraft, för denna award! Jag ska med nöje lista tre saker jag känner varmt för, men jag kommer inte att skicka uppdraget vidare. Därmed inte sagt att inte flera skulle vara värda denna utmärkelse.

Här är de stora bitarna:
  1. Amnesty, Unicef, Agenda 21
  2. Barn ska ha en trygg uppväxt med vuxna som lyssnar.
  3. "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov." Den socialdemokratiska - inte kommunistiska - innebörden av devisen.
Och de små:
  1. Tystnad
  2. Skratt
  3. Berättelser
Sablar, det här var svårare än jag trodde. När jag begärde hjälp av Mellanpojken tyckte han jag skulle skriva "lingon, myrslokar och ljuddämpare"...

3 kommentarer:

Stjärnkraft sa...

Tja, som jag skrev så har inte heller jag för vana att skicka sånt här vidare. Men ... den här gången tyckte jag att jag hade fem stycken så självklara mottagare att jag gjorde ett undantag ;o)

Mellanpojkens förslag om ljuddämpare köper jag rakt av! Åtminstone när det gäller ljuddämpare för mopeder. Under mina svartare stunder fantiserar jag om skottpengar på mopedister med trimmade fordon, som oavsett tid på dygnet bränner runt som galningar, utan någon synbar aning om vilka ljudföroreningar de orsakar eller vilka olyckor de eventuellt kan ställa till med ...

Isebell Novell sa...

Pratade just myrslokar igår...
Dottern kom lycklig hem från skolan och meddelade att nu visste hon vad myrslok hette på franska... och igekott!
Förresten har myrslokar och karslokar något gemensamt? Har alltid funderat på det där...
Annars, så håller jag helt med om Amnesty.

Isabella sa...

Stjärnkraft: Ja, fordon utan ljuddämpare är bland det värsta. Speciellt i händerna på glopar som per definition är omdömesbefriade.

Isebell Novell: Haha! Visst finns det gemensamma nämnare mellan myrlok och karlslok. :-)