söndag 7 mars 2010

Bomb utanför barnkammaren


Som ett jordskalv kändes det då bomben i bottenvåningen briserade. I dag flyttar syster J och hennes man ut sina barn ur barnkammaren i deras lägenhet som ligger ovanför porrklubben på Döbelnsgatan. Det som polisen försäkrat inte skulle hända - det hände. Klubben drabbades av ytterligare ett attentat. Ägaren bedyrade första gången att ingen hotbild fanns, men nu går det inte att bortförklara det inträffade.

Hur ska husets invånare hantera situationen? Det hela är komplicerat. Om klubben rent formellt inte gjort något fel, utan är oskyldigt drabbad av en beskyddarliga, går den inte att vräka hur som helst. Flytta därifrån? Nja, attentaten har knappast gjort lägenheterna mer attraktiva för potentiella köpare.

2 kommentarer:

www.ordjorden.blogspot.com sa...

Jamen då var det vid Johannas hem det hände. Jag misstänkte det. Vad otäckt det måste kännas för familjen. Konstigt att samhällsfarlig verksamhet får pågå där folk bor. Men storstadssamhällen styrs tydligen av en annan logik än vi som bor i ett småsamhälle. Hoppas alla ändå mår bra.

Isabella sa...

Ja, hittills har verksamheten inte varit märkbart samhällsfarlig. Men nu är läget ett annat. Jo, de är skärrade, men mår annars bra. Tänker ta tag i saken nu.